Godkväll alla trogna läsare.

Idag började våran resa vid 8:30 då vi tog bussarna mot Auschwitz. Resan tog cirka 90 min och när vi anlände till koncentrationslägret blev vi tilldelade guider. Guiderna visade oss runt i området, där vi fick gå in i olika "block" (hus) där vi bl.a fick se lite utställningar och även se hur det kunde se ut i de olika husen under kriget. Även fast vi har jobbat med 2:a världskriget väldigt mycket detta år så fick många lära sig någonting nytt. Bilderna och filmen vi fick se under vistelsen var hemska att se och det är svårt att sätta sig in i en sådan situation som fångarna har varit med om då det är så långt ifrån något vi har varit med om. 

Efter turen tog vi en välbehövlig lunchpaus för att sedan bege oss mot Birkenau. Birkenau är det andra koncentrationslägret som byggdes av fångarna i Auschwitz . När vi såg de kända tågrälsen som gick in på området tror vi att många började förstå vad som faktiskt har hänt. Det är fel att säga att det var en mäktig känsla, utan mer av en ovanlig känsla att gå igenom portarna där så många människor aldrig fick gå ut ifrån igen, bara som aska. 

Efter de två lägrerna tog vi bussen in till Krakow där vi alla fick gå och äta middag. Nu har vi precis kommit hem till hotellet och väntar på kvällsfika. Mer uppdatering kommer imorgon.






3 kommentarer

Anonym

28 May 2015 00:11

Hej alla,

Idag hade ni en intensiv dag full med många intryck, tankar och reflektioner. Det var en tung men lärorik dag. Ser fram emot att höra mer om resan när ni är tillbaka.

Ha en riktig fin dag imorgon och trevlig hemresa!

monica

28 May 2015 07:15

Ännu en gång stort tack för ert engagemang! Har fått sms av Elise som berättar hur lärorikt allt har varit och hur glad hon är över att ha fått ta del av denna otroliga resa.
Njut av de sista timmarna innan hemresan!
Bästa hälsningar till alla // Monica

Ronja

28 May 2015 16:45

fina foton!

Kommentera

Publiceras ej