Efter att ha kommit fram till hotellet tilldelades vi våra rum och gick därefter till hotellets matsal. Hotellet bjöd på kvällsfika, mackor, te och varmchoklad. De flesta var väldigt slitna efter den långa dagen och efter kvällsfikat gick alla till sina rum. 
Häften av alla elever åt frukost klockan 07.30 medan resten av eleverna fick sovmorgon till 08.00. Imorgon är det tvärt om så att alla får sova lite längre någon dag. Frukosten bestod utav en buffé där vi fick välja mellan flingor och mackor bland annat. 

Som ni kan se så var/är vädret inte det roligaste vi tog bussarna mot Krakow klockan 09.00. Det första som stod på schemat var en teambuilding aktivitet där vi skulle ta bilder framför ett slott, med en random person och en kyrka samt ta redan på lite fakta och dem. Därefter fick vi lite egentid som spenderades på att äta, utforska staden och shoppa (hehe). 
(Som ni kan se så har det börjat regna på bilden och det har de gjort hela dagen :/) Vi samlades på det stora torget för att sedan bege oss mot en synagoga.

Vi hade en guide som berättade om synagogan och judarnas historia i Polen. På den övre bilden så kan ni se Polens första synagoga som än idag står kvar trots den Tyska okupationen under andra världskriget. (Faktafel: Synagogan skadades mycket under kriget men är restaurerad nu och delar av den är ett museum.)


Efter besöket i synagogan rullade bussarna mot Shindlers fabrik. Fabriken är omgjord till ett museum där man kan följa delar av andra världskrigets historia i kronologisk ordning genom de olika rummen. Många av oss som har sett filmen Shindlers list kände igen vissa rum och föremål. Vi avslutade stadsvandringen med ett besök i Mariakyrkan. Guiden berättade bland annat att man kan se en trumpetare vid varje timslag uppe i ett av tornen. 
 

Det regnar fortfarande men vi har fritid nu så de flesta befinner sig på någon restaurang. Vi (bloggstjärnorna) sitter här på ett mysigt café och vilar fötterna och huvudet efter den långa dagen. Vi talar nog för alla när vi säger att vi ser fram emot att komma hem till hotellet och ladda om inför morgondagens tunga aktivitet, koncentrationslägret Auschwitz.

7 kommentarer

Stefan

26 May 2015 19:33

Även om vädret inte varit så bra verkar ni haft en bra dag! Vi saknar redan en av bloggstjärnorna

Mini Anna

26 May 2015 20:36

Har ni en pool där?

Mr. Özkan

27 May 2015 00:52

En lång regnig dag, men trots väderförhållandena har vi hunnit med en hel del som det beskrivs.

Eleverna är givetvis i sina rum just nu. Ja, sedan 23:00 och behöver vila inför imorgon. Imorgon åker vi med våra bussar till Auschwitz-Birkenau 8:30. Ska vara en 90minuters resa dit. Vi kommer spendera vår tid i Auschwitz-Birkenau mellan 10:00-ca:16:00, med lunch 13:30.

Vi lärare fortsätter hålla utkik och ordning för elevernas trygghet, säkerhet och gemenskap och är förberedda inför morgondagen.
Bloggstjärnorna kommer förmodligen kunna komma med en uppdatering imorgon kvällstid. Mvh Mr. Özkan

Mr. Özkan

27 May 2015 08:06

Nu har vi vaknat och väntar in bussarna som ska ta oss till Auschwitz 8:30. Återkommer med uppdatering.

Skolsyster

27 May 2015 08:15

Vilka härliga bilder :)

Ha en bra idag **

Mr Rutqvist

27 May 2015 19:01

Hoppas att ni har det riktigt bra! Härliga bilder!

Anonym

27 May 2015 22:44

Hej tjejer,

Vad duktiga ni är på att rapportera om vad som händer där nere!

Hoppas att ni har tur med vädret imorgon.

Kommentera

Publiceras ej